Nastavak represivnih aktivnosti u prometu na cestama

Slika /PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac05.jpg

Policijski službenici Vukovarsko-srijemske policijske uprave nastavljaju s represivnim aktivnostima prema počiniteljima najtežih prometnih prekršaja.

Foto: ilustracija

Tako je 8. siječnja 2020. godine oko 09,20 sati u Vinkovcima u Ulici Slavka Jankovića zatečen 26-godišnji vozač osobnog automobila „BMW“ vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.
S obzirom na zapriječenu kaznu, vozač je uhićen i u žurnom postupku doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Vinkovcima te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju 19 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju 24 mjeseca.
 
Iako je policija u više navrata najavila povećanje kazni Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 1. kolovoza 2019. godine, od početka primjene do 31. prosinca 2019. godine zatečeno je 319 vozača u prekršajima za koje je zapriječena novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna. Maksimalna novčana kazna izrečena za pojedini prekršaj je 20.000 kn. Po prijedlogu ovlaštenog tužitelja Sud je izrekao i 20 zatvorskih kazni s najduljim trajanjem 20 dana. Zaštitne mjere izrečene su prema 73 prijedloga u najduljem trajanju 24 mjeseca.
 
S obzirom da su navedeni podaci iz prvostupanjskih presuda, po završetku rokova i žalbenih postupaka, naknadno ćemo izvijestiti o najvećim izrečenim novčanim kaznama i kaznama zatvora.

Pozivamo sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje zakonske regulative, prometne signalizacije i prometnih pravila pri sudjelovanju u prometu na cestama, radi preveniranja svekolike ugroze i reduciranja nastanka prometnih nesreća na našim cestama te postizanja optimalnije razine sigurnosti na kolnicima.

Stranica