Namjerno izazvanim požarom na kući dovela u opasnost živote četveročlane obitelji

Slika /PU_VS/Pozari/Požar-krovište.JPG

Protiv osumnjičene slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Foto: Ilustracija

Jučer, 31. svibnja oko 5 sati izbio je požar na obiteljskoj kući 47-godišnjaka u Vukovarskoj ulici u Petrovcima za vrijeme dok je u kući spavala četveročlana obitelj.

Požar su ugasili pripadnici JVP Vukovar. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

U suradnji s inspektorom za zaštitu od požara, policijski službenici su obavili očevid kojim je utvrđeno kako je požar izbio na drvenom stepeništu pomoćne prostorije uporabom lako zapaljive tekućine i otvorenog plamena odakle se drvenim gredama proširio po krovištu cijele kuće i pomoćnih prostorija. Nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Istog dana uhićena je 35-godišnjakinja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 35-godišnjakinja 31. svibnja u vremenu od 4 do 5 sati uporabom lako zapaljive tekućine i otvorenog plamena zapalila drveno stepenište pomoćne prostorije, te tako uzrokovanim požarom dovela u opasnost živote i tijela osoba u obiteljskoj kući.

Policija će protiv 35-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a tijekom današnjeg dana bit će predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
 

Stranica