Nakon niza teških prometnih prekršaja kojima je izazvao prometnu nesreću osumnjičen i za krivotvorenje isprave

Slika /PU_VS/Prometne/prometna st mikanovci.JPG

Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog kojim je predložena novčana kazna od 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 8 mjeseci, a kao pravna posljedica osude prijeti mu i 10 negativnih bodova, te donošenje rješenja o nemogućnosti podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku 2 godine

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci s Ispostavom Markušica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.

Naime, 20-godišnjak je u svojstvu vozača sudjelovao u prometnoj nesreći 25. travnja u 19,40 sati u Starim Mikanovcima, upravljajući neregistriranim osobnim automobilom Opel Vectra na koji je postavio nepripadajuće županjske registracijske pločice, i to pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije. Uslijed neprilagođene brzine i korištenja mobitela prilikom vožnje izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Prilikom nekontroliranog kretanja vozilo udara u kuću, dva stabla i ormarić javne rasvjete te se zaustavlja na mostu kolnog ulaza. Prilikom udara vozila u stabla, deblo jednog stabla se prelomilo te je krošnja odbačena na fasadu druge kuće. U prometnoj nesreći 20-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Registarske pločice su oduzete, a protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Također, zbog počinjenih prometnih prekršaja, slijedi mu i optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 20.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od osam mjeseci. S obzirom da je osumnjičeni počinio niz teških prekršaja, istom kao pravna posljedica osude prijeti upisivanje 10 negativnih prekršajnih bodova, a kako je već ranije pravomoćno kažnjavan za iste ili slične prekršaja, vozaču slijedi donošenje rješenja o nemogućnosti podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine.
 

Stranica