Najava policijskih aktivnosti u okviru Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Slika /PU_VS/Akcije/Invalidi-promet/znak pristupacnosti.jpg

Budimo svi savjesni sudionici u prometu i ne zlorabimo znak pristupačnosti.

Fotografija: ilustracija

Dana 03. prosinca, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska provest će pojačani nadzor u cestovnom prometu – na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Akcija će se provesti u svrhu obuhvata vozila zatečenih kao nepropisno parkirana na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.
 
Predmetne aktivnosti se provode s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Jednako tako, u svrhu promicanja razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije, podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetu, kao i podizanje svijesti o veličini i posljedicama invaliditeta za osobu i društvo u cjelini.
 
Ovom prilikom apeliramo na vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, kako 03. prosinca, tako i preostalih dana u godini. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu 700,00 kuna. Podsjećamo da je znak pristupačnosti (kojim su označena vozila osoba s invaliditetom, radi ostvarivanja određenih prava u cestovnom prometu) valjan isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.
 
U konačnici, budimo svi savjesni sudionici u prometu, ne koristimo mjesta za parkiranje koja nam nisu namijenjena i ne zlorabimo znak pristupačnosti.
 

Stranica