NAJAVA: Obilježavanje prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa

Slika /PU_VS/Prometne/bedz.jpg

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske će u srijedu, 21. listopada provesti preventivno-represivnu akciju usmjerenu na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“

Foto: MUP

         Hrvatski Sabor proglasio je 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa.
         Ove se godine obilježava po prvi puta te je za njegovo obilježavanje iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama osigurano 300,000,00 kn (PDV uključen).
         Ministarstvo unutarnjih poslova RH kao nositelj aktivnosti iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa upriličit će obilježavanje na prigodan način 20. i 21. listopada na deset lokacija diljem Hrvatske.
         Projekt je nastao na temelju crne statistike u prometu prema kojoj u Republici Hrvatskoj godišnje prosječno stradaju 15 652 osobe. Od tog broja 79,4 posto prošlo je s lakšim tjelesnim ozljedama. Teške tjelesne ozljede zadobilo je 18,4 posto osoba, dok je 2,2 posto osoba godišnje poginulo, što je prosječno 351 osoba godišnje. Prometne su nesreće ubojica broj jedan mladih ljudi u dobi između 10 i 25 godina u cijelom svijetu pa i u Hrvatskoj.

        Povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske će u srijedu, 21. listopada 2020. godine, provesti preventivno-represivnu akciju usmjerenu na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ - brzina, alkohol, nevezanje pojasom i nepropisno korištenje mobitela.

        Vozače, zatečene u prometu, neovisno o utvrđenom prekršaju, darivat će prigodnim podsjetnikom na kampanju Dan bez mobitela u prometu- osvježivačem zraka za automobile.

       Ovogodišnji prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa obilježit će se pod motom „Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“ koji će biti popraćen s hashtagovima #vozimsigurno, #mupbrine i #police4prevention.

 

Stranica