Najava: Dani sigurnosti u prometu 2020

Slika /PU_VS/Akcije/ROADPOL/translations and heart.jpg

Za vrijeme akcije, od 14. do 22. rujna, prometna policija će pojačano nadzirati sudionike u prometu na cestama

Foto: ROADPOL - European Roads Policing Network

        Dana 17. rujna 2020. godine, prometna policija PU vukovarsko-srijemske provest će akciju kojom se želi ostvariti da dan protekne bez smrtno stradalih osoba u prometu. Projekt je preimenovan u Roadpol Safety Days (Roadpol – dani sigurnosti u prometu). Geslo projekta je „Stay alive and save lives“ – „Ostani živ i spasi živote drugih“.
           
        Provođenje pojačanih aktivnosti policije predviđeno je u vremenu od 14. do 22. rujna 2020. godine.

        Kako bi se ostvario cilj projekta, prometna policija će pojačati prventivno-represivne aktivnosti na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, kroz suzbijanje najtežih prekršaja u prometu koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama - alkohol i brzina.

        Prometna policija će za vrijeme akcije učestalo mijenjati lokacije nadzora, što će dodatno intenzivirati akciju i nadamo se, pridonijeti ostvarenju cilja akcije - da niti jedna osoba smrtno ne strada u prometu.

        Stoga, pozivamo građane da podupru provođenje projekta „Ostani živ i spasi živote drugih“ svojim odgovornim ponašanjem u prometu, kao i polaganjem posebne prisege koja se nalazi na službenoj stranici Projekta.
 
        Pridružite nam se i pomozite da ceste Europe učinimo sigurnijima!
 
        Također, od 14. do 20. rujna 2020. godine prometna policija će pojačano kontrolirati uporabu pravilnog korištenja dječjih sjedalica u vozilima, korištenje sigurnosnog pojasa kao i korištenje mobilnih uređaja za vrijeme upravljanja vozilima na nedopušten način.
 

Stranica