Muškarac u Ostrovu izazvao požar i doveo u opasnost živote te imovinu

Slika /PU_VS/Pozari/vatra.jpg

31-godišnjak je kroz prozor obiteljske kuće ubacio zapaljivi predmet te izazvao požar i doveo u opasnost živote i imovinu.

Fotografija:  ilustracija

Još u petak 13. kolovoza 2021. godine, u jutarnjim satima, oko 5 sati, u Ostrovu je u obiteljskoj kući došlo do požara.

Požar je dojavljen te su stoga pripadnici DVD-a Ostrovo brzo reagirali i ugasili požar. Policija i protupožarni inspektor su proveli očevid na mjestu događaja, gdje su utvrdili materijalnu štetu u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

U obiteljskoj kući gdje je i došlo do požara nije bilo osoba, a brzom reakcijom i gašenjem nije došlo do širenja požara na neposrednu okolinu.

Policija je odmah reagirala i privela 31-godišnjaka iz Cerića te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje kada je utvrđena osnovana sumnja da je kroz prozor navedene obiteljske kuće ubacio zapaljivi predmet, čime je izazvao požar te je tako opće opasnom radnjom i predmetom doveo u opasnost život i imovinu.
 
Nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je 31-godišnjak počinio kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i  kaznenog djela Prijetnja.
 

Stranica