Manifestacija Vinkovačke jeseni protekla bez većih ugroza sigurnosti

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policijski auto.jpg
Foto: Ilustracija

Policijski službenici su tijekom vikenda pojačano nadzirali javni red i mir građana na mjestima održavanja manifestacije u Vinkovcima koja je protekla bez većih ugroza sigurnosti.
Tijekom vikenda, od 18. do 20. rujna, na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je više prekršaja narušavanja javnog reda i mira.
 
U nedjelju 20. rujna oko 0,20 sati ispred ugostiteljskog objekta u ulici Slobode u Vukovaru nekoliko osoba je verbalno i tjelesno napalo 36- i 31-godišnjaka. Oštećeni su zatražili liječničku pomoć u NMB Vukovar gdje su im utvrđene lake ozlijede. Za počiniteljima je raspisana tjeralica, a jedan je muškarac priveden u službene prostorije policijske uprave te je kriminalističko istraživanje u tijeku. Zbog kršenja Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, slijedi izvješće Državnom inspektoratu.
 
Nadalje, iste noći u 1,15 sati u Dugoj ulici u Vinkovcima, 26-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,41 g/kg) upravljao osobnim automobilom u suprotnom smjeru te naglo zaustavio vozilo vidjevši pješake koji su u tom trenutku prelazili pješački prijelaz i negodovali na njegovu vožnju. 26-godišnjak je potom izašao iz vozila te se verbalno i tjelesno sukobio s 29-godišnjim pješakom. Zbog počinjenih prekršaja protiv 26-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.
 
Također iste noći oko 2,30 sati u Vinkovcima u ulici H.D. Genschera nekoliko ženskih i jedna muška osoba u dobi od 19 do 24 godine su se verbalno i tjelesno sukobili. Nitko nije ozlijeđen, a svim sudionicima sukoba slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.

 

Stranica