Kroz Gunju vozio 127km/h

Slika PU_VS/Brzina/mjerenje brzine motor.jpg

Foto: ilustracija

U petak, 7. rujna, oko 20,50 sati, prometna policija je tijekom redovne kontrole, u ulici A. Starčevića u Gunji, zaustavila vozilo koje se kretalo brzinom znatno većom od zakonom regulirane brzine u naseljenom mjestu.

Uređajem za mjerenje brzine utvrđeno je kako se osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka kretalo brzinom od 127 km/h.

Obzirom da je za ovaj prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna i izricanje zaštitne mjere „zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske“, protiv počinitelja prekršaja, 25-godišnjaka iz Gunje, slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom prekršajnom sudu.

I ovaj put želimo naglasiti kako su prekršaji nedopuštene i neprilagođene brzine nositelji  25% prometnih nesreća na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, 58% smrtno stradalih osoba u ukupnom broju prometnih nesreća i 28% ozlijeđenih osoba u ukupnom broju prometnih nesreća.

Policijski službenici i nadalje će provoditi nadzor i kontrolu brzine prometa na cestama prema prioritetima cesta, statističkim i iskustvenim pokazateljima o ugrozi te pozivima građana o uočenoj ugrozi na pojedinim cestama.



Pisane vijesti