Krijumčar migranata u pokušaju bijega vozilom nasrnuo na policajce, oštetio tri policijska vozila

  • Slika /PU_VS/granica/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenik uporabio je vatreno oružje hicem u smjeru pneumatika kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba. Nema ozlijeđenih osoba.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske priveli su u službene prostorije policije dvojicu 22-godišnjaka, oba državljani Moldove, radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“.

Naime, 9. veljače oko 22 sata nedaleko odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb, policijski službenici koji pojačano rade na suzbijanju nezakonitih migracija su s tri službena vozila, uporabom svjetlosne i zvučne signalizacije, zaustavili i okružili kombi vozilo francuskih registracijskih oznaka zbog osnovane sumnje da se u njemu prevoze strani državljani koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Po izlasku policijskih službenika iz vozila te predstavljanju riječju „policija“ i izdavanju zapovjedi vozaču da izađe iz vozila, vozač – prvoosumnjičeni 22-godišnjak je pokrenuo vozilo te prilikom pokušaja bijega vožnjom naprijed-nazad nasrtao na policajce te ugrozio živote policijskih službenika koji su se nalazili oko kombi vozila.

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba te spriječio osumnjičenu osobu u bježanju s vozilom, jedan od policijskih službenika je ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila osumnjičenog. Potom su policijski službenici, uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, svladali osumnjičenog vozača te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Prilikom nasrtaja vozilom na policijske službenike i pokušaja bijega, osumnjičeni vozač je oštetio tri službena vozila Ministarstva unutarnjih poslova.

Drugoosumnjičeni 22-godišnjak se za to vrijeme nalazio u osobnom automobilu francuskih registracijskih oznaka na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva čekajući dolazak kombi vozila kojim je upravljao prvoosumnjičeni.

U kombi vozilu je zatečeno više stranih državljana koji nisu imali nikakvih vidljivih ozljeda, i kojima je ponuđena liječnička pomoć, nakon čega su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i statusa boravka u Republici Hrvatskoj.

Prilikom postupanja, prvoosumnjičeni 22-godišnjak je lakše ozlijeđen (površinske ogrebotine), dok nitko od stranih državljana niti policijskih službenika nije zadobio ozljede.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.
 

Stranica