Jedan prometni "provod" bi mogao biti povod za ukidanje vozačke dozvole u trajanju dvije godine

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Isticanjem ukidanja vozačke dozvole pravnom posljedicom osude, odnosno stjecanjem negativnih prekršajnih bodova, nije dovoljno utjecalo na ponašanje vozača u prometu na cestama, čemu svjedoči ponašanje 56-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vinkovcima.

Fotografija:  ilustracija


Isticanjem ukidanja vozačke dozvole pravnom posljedicom osude https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/vijesti/ukinute-hrvatske-vozacke-dozvole-zbog-negativnih-prekrsajnih-bodova/19330 , odnosno stjecanjem negativnih prekršajnih bodova, nije dovoljno utjecalo na ponašanje vozača u prometu na cestama, čemu svjedoči ponašanje 56-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vinkovcima.

Naime, 11. svibnja 2021. godine oko 22 sata u Vinkovcima, u Glagoljaškoj ulici svojim ponašanjem u prometu na cestama (krivudanjem po cesti) izazvao je pažnju policijskih službenika koji su alkotestom utvrdili prisutnost alkohola u organizmu od 2,29 g/kg.

S obzirom na opći izgled i ponašanje, kod policijskih službenika izazvao je sumnju u konzumaciju opojnih droga, ali je vozač odbio testiranje na opojne droge. Ovakvim svojim ponašanjem utvrđeno je činjenje prekršaja za koje je predviđena novčana kazna u visini od 10.000,00 do 20.000,00 kuna, kako za prisutnost alkohola u organizmu tako i za odbijanje testa na opojne droge. Ujedno je predviđena i zaštitna mjera za „B“ kategoriju. Ukoliko osuđen za oba prekršaja, pravomoćnošću odluke evidnetira se i pravna posljedica osude, odnosno za konkrentu situaciju 6 + 6 negativnih prekršajnih bodova što je ujedno i povod za ukidanje vozačke dozvole u trajanju dvije godine.
 

Stranica