Izvješće o prometu proteklog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/palica_stop_policija.jpg
Fotografija:  ilustracija


Tijekom proteklog vikenda, od 3. do 5. lipnja 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 10 prometnih nesreća: od jedna s poginulom osobom, tri s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Đeletovci, Stari Jankovci, Vrbanja,Vinkovci-3).

U subotu, 4. lipnja, oko 3,40 sati, između Soljana i Strošinaca pri slijetanju s ceste smrtno je stradao 32-godišnji vozač osobnog automobila.

U petak, 3. lipnja, oko 20 sati na cesti između Vrbanje i Spačve 38-godišnji vozač traktora pri skretanju ulijevo, za vrijeme dok ga je pretjecao 34-godišnji vozač motocikla udara u traktorski priključak pri čemu je vozač motocikla teže ozlijeđen.

U subotu, 4. lipnja, oko 16,20 sati 52-godišnji vozač osobnog automobila s prisutnošću alkohola od 2,41 g/kg gubi nadzor nad vozilo i slijeće s ceste pri čemu je lakše ozlijeđen.

U nedjelju, 5. lipnja, oko 21,25 sati, 32-godišnji vozač mopeda prevozio je 6-godišnje dijete na mopedu, i zbog neprilagođene brzine kretanjem poljskim putem padaju s mopeda i oboje su lakše ozlijeđeni. Očevidom je utvrđeno kako vozač i putnik nisu koristili zaštitne kacige za glavu.

Stacionarne kamere zabilježile su 70 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D-55 kod Gradišta, 35 prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u subotu, 4. lipnja, kod 52-godišnjaka, sudionika u prometnoj nesreći u Bošnjacima, s koncentracijom alkohola od 2,41 g/kg.

Tijekom proteklog vikenda 23 osobe su zatečene u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom, od čega su ukupno tri osobe smještene u posebne jedinice policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica