Izviješće o poduzetim radnjama povodom "Martinja 2011."

Slika PU_VS/Akcije/Martinje/alkohol.bmp

U razdoblju od 11. do 13. studenog 2011. g., u vezi obilježavanja dana „Martinja 2011.“, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provođena je preventivno-represivna aktivnost na cestovnim prometnicama u svrhu preveniranja događaja prometnih nesreća i počinjenja najtežih prometnih prekršaja, a primarno vožnje s prisutnošću alkohola u organizmu.

 Foto: MUP

U razdoblju od 11. do 13. studenog 2011. g., u vezi obilježavanja dana „Martinja 2011.“, na području Republike Hrvatske, te tako i na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provođena je preventivno-represivna aktivnost na cestovnim prometnicama u svrhu preveniranja događaja prometnih nesreća i počinjenja najtežih prometnih prekršaja, a primarno vožnje s prisutnošću alkohola u organizmu.

 U navedenom vremenskom intervalu, u cestovnom prometu obuhvaćeno je ukupno 836 vozača, pri čemu je 28 vozača osobnih automobila i 1 vozač teretnog automobila zatečeno s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u organizmu pri vožnji. Vozač osobnog automobila s najvećom utvrđenom koncentracijom, zabilježen je na području Županje, pri čemu je spomenuti vozač upravljao vozilo s prisutnošću 2,75 g/kg alkohola u organizmu. Isti vozač je nakon zatjecanja, smješten u posebnu prostoriju PP Županja do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola).

Pored navedenih prekršaja, izdvojit ćemo da su 4 vozača upravljala – prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, 8 vozača je upravljalo vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole ili neregistriranim vozilom, utvrđen je 121 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, a ukupno su zabilježena 233 prometna prekršaja.



Stranica