Imovinska kaznena djela preko vikenda na našem području

Slika /PU_VS/Kradje/provala u kuću.JPG
Fotografija: ilustracija

U vremenu od 18 do 20. studenog u Vukovaru, u ulici Ivane Brlić Mažuranić, iz neograđenog dvorišta obiteljskog kuće otuđeno je više alata koji su se nalazili pod natkrivenom tendom (dvije bušilice, dvije ubodne pile, jedna brusilica i jedna motorna ručna pila za drva).
Vlasnik kuće, 62. godišnjak iz Vukovara, prijavio je materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.
Policija je obavila očevid, provodi se daljnje istraživanje, a ODO Vinkovci podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela Krađa.
 
U noći 19/20. studenog u Vukovaru, u ulici Ivana Kovačića, provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću, pri čemu ništa nije otuđeno.
Vlasnici ove kuće su 69. godišnjak iz Vukovara te 70. godišnjak iz Zagreba.
Policija je obavila očevid, provodi daljnje istraživanje, a ODO Vukovar podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa.
 
Iste noći provaljeno je u pomoćne prostorije župnog ureda u Starim Mikanovcima, u ulici Vladimira Nazora. Prema provedenom očevidu nije otuđeno ništa iz prostorija tog objekta.
Policija provodi daljnje istraživanje, a ODO Vinkovci podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa.
 
U periodu 20./21. studenog u Privlaci, u ulici B. J. Šokčevića, provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću, čiji vlasnik je 55. godišnjak iz inozemstva, a kućepazitelj je 61. godišnjak iz susjedstva koji je bio nazočan pri očevidu policije 21. studenog. Nakon što vlasnik kuće bude pomnije utvrdio o mogućim nestalim predmetima iz te provale, podnijet će se točniji podaci o tomu.
Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem radi utvrđivanja počinitelja, a ODO Vinkovci podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa.
 
Također, u periodu od 20/21. studenog u Starim Mikanovcima u Kolodvorskoj ulici, iz pušnice s dvorišta obiteljske kuće, pri čemu ulazna kapija dvorišta niti pušnica nisu bili zaključani, otuđena je veća količina suhomesnatih proizvoda, koje je vlasnik pripremao za sušenje u pušnici.
Vlasnik, 52. godišnjak iz Starih Mikanovaca, prijavio je materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.
Policija je obavila očevid, provodi se daljnje istraživanje, a ODO Vinkovci podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela Krađa.
 

Stranica