Iako zaražena virusom COVID-19, uputila se u drugu zemlju

Slika /PU_VS/granicna_policija.jpg

Na graničnom prijelazu joj je zabranjen izlazak iz Republike Hrvatske te je upućenja na adresu određenu za provođenje mjere liječenja, po čijem isteku će nad njom biti provedeno kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

U 17,43 sati 31. prosinca 2022. godine na izlaz iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Županja pristupila je 44-godišnjakinja s područja Osječko-baranjske županije u osobnom automobilu marke „Audi“ belomanastirskih registracijskih oznaka.

Obavljenom graničnom kontrolom utvrđeno je kako joj je zbog oboljenja od virusa COVID 19 određena zaštitna mjera „liječenje u kući“ na adresi prebivališta u trajanju od 29. prosinca 2022. do 1. siječnja 2023. godine.

44-godišnjakinji je zabranjen izlazak iz Republike Hrvatske te je upućena na adresu određenu za provođenje mjere liječenja, po čijem isteku će nad njom biti provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ jer je napuštanjem mjesta liječenja dovela u opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima.
 

Stranica