Građani su anonimno dragovoljno predali minsko-eksplozivna sredstva te streljiva

Slika /PU_VS/Svasta/MOMT fotografija.jpg

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Fotografija:  ilustracija

I dalje je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija" ( https://policija.gov.hr/vijesti/modernizirana-kampanja-manje-oruzja-manje-tragedija-u-sklopu-fonda-za-unutarnju-sigurnost-europske-unije/5077 ) u sklopu koje se, prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, oružje može predati te se protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće pokretati kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

U posljednjih tjedan dana, od 21./27. lipnja 2021. na području Županije, anonimni građani su policijskim službenicima predali slijedeća minsko eksplozivna sredstva:

U županjsku policijsku postaju su 21. lipnja predane dvije ručne bombe, u Vinkovcima su 22. i 26. lipnja predane četiri ručne bombe, jedna tromblonska mina, dvije automatske puške i osamsto raznovrsnih komada streljiva.

Također, 25. i 26. lipnja su u mjestima Soljani odnosno u Gunji policijskim službenicima predane tri tromblonske mine i sedam ručnih bombi, a predani su i 0,7 kg vojnog eksploziva s električnom detonatorskom kapislom te paket TNT TM500.

Navedena minsko eksplozivna sredstva te streljiva su pohranjena u PU vukovarsko-srijemskoj.
 
Pozivamo sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja te preuzeti opasna sredstva na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica