Građani, obratite više pozornosti na zaštitu svoje imovine!

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Vukovarsko-srijemskoj policiji su proteklog vikenda prijavljene krađa iz kamperskog vozila i krađa na bazenu

Foto: Ilustracija

Tijekom noći 20./21. lipnja, na odmorištu autoceste A3 Zagreb-Lipovac, iz parkiranog kamperskog vozila je otuđena torbica 68-godišnje državljanke Njemačke u kojoj se nalazio novac, bankovne kartice, mobitel i osobni dokumenti.
Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.

U popodnevnim satima 21. lipnja, iz nezaključanog ormarića u prostoru bazena u Vukovaru, 17-godišnjaku su otuđene tenisice, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 100 eura.

Policija traga za počiniteljima protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.


Dolaskom ljetnih mjeseci, počinitelji provalnih krađa i krađa iskorištavaju odsutnost građana iz njihovih domova zbog odlazaka na godišnji odmor, kao i nesmotrenost vlasnika koji svoje osobne stvari ostavljaju bez nadzora u kafićima, pred trgovinama, na igralištima, bazenima, u nezaključanim vozilima te na drugim javnim mjestima.

Kako ne bi postali žrtve krađe, skrećemo pozornost građanima da više pozornosti obrate na zaštitu svoje imovine:
  • Uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko ćete biti odsutni, a ključ nikad ne ostavljajte ispod otirača ili drugih obližnjih predmeta. Sjetite se i zatvoriti sve prozore i balkonska vrata.
  • Vrata zaključavajte i kad ste u kući ili stanu, pogotovo ako radite poslove koji vas onemogućavaju da čujete posjetitelje ili se nalazite u udaljenim dijelovima kuće ili dvorišta.
  • Parkirana vozila uredno zaključavajte i u potpunosti zatvorite prozorska stakla, na sjedištima ne ostavljate vrijedne predmete, koji mogu biti mamac kradljivcima, ne ostavljate vozilo na mračnim mjestima i divljim parkiralištima bez nadzora sa vrijednim predmetima unutar vozila - ako napuštate vozilo, vrijedne predmete ponesite sa sobom.
  • Prilikom odlaska na javna kupališta, sa sobom ne nosite stvari veće vrijednosti, a one koje su vam potrebne (mobitel, novac) uvijek nosite sa sobom i ne ostavljajte ih bez nadzora.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom (krađom, provalom i sl.) odmah pozovite policiju na 192. U svom domu ništa ne spremajte i ne dirajte kako ne biste uništili korisne tragove koji mogu pomoći pri otkrivanju provalnika.
 

Stranica