Dva prijavljena požara u našoj Županiji

Slika /PU_VS/Pozari/vatra.jpg
Fotografija: ilustracija


Očevidom požara koji je 24. prosinca oko 15 sati izbio na požaru kotlovnice gospodarske zgrade u Ilači, u ulici Vladimira Nazora, utvrđen je razlog zbog toplinske energije u ložištu peći na kruto gorivo te se vatra nekontrolirano proširila iz peći u okolinu kotlovnice. Vatra je zahvatila dio krovišta gospodarske zgrade koja je u vlasništvu 37. godišnjaka.

Požar su ugasili pripadnici DVD iz Tovarnika i JVP iz Vukovara.

U požaru nisu ozlijeđene osobe iz obitelji koji su iz opožarene gospodarske kuće, ali je jedan pripadnik vatrogasnog društva iz Tovarnika prilikom korištenja vatrogasne cijevi pao s ljestava te je naknadno sam zatražio liječničku pomoć. Materijalna šteta zbog požara je veća.

O cijelom događaju će biti dostavljeno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 
U večernjim satima 25. prosinca oko 19,25 sati izbio je požar na skulpturama vunastog mamuta u Mohovu, u ulici Grada Vukovara, koji su u vlasništvu Udruge tih skulptura mamuta.

Pripadnici JVP iz Iloka su ugasili požar te lokalizirali mjesto događaja, a nakon očevida policija je utvrdila razlog požara (pretvaranje električne energije u toplinsku) koji je izazvan oštećenjem električnog kabla odnosno instalacija ukrasnih žarulja na skulpturama.

Nije bilo ozlijeđenih osoba i nije bilo drugih ugroza za sigurnost, no nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna te ćemo podnijeti odgovarajuće izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica