Dragovoljne predaje i pronalasci oružja i minsko-eksplozivnih sredstava

Slika /PU_VS/Akcije/Manje oruzja-manje tragedija/kampanja-MOMT3.png

Dragovoljna predaja oružja bez sankcija vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

Foto: MUP

U vremenu od 19. do 25. travnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 7 slučaja dragovoljne predaje te 4 pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.

Na području Tovarnika evidentirane su tri dragovoljne predaje, na području Borova dvije te po jedna na području Vinkovaca i Sotina.

Građani, koji su željeli ostati anonimni, predali su: 2 automatske puške s 13 pripadajućih spremnika, 1 pištolj s pripadajućim spremnikom, 2 ostatka ispaljenih kontejnera raketnog bacača, 6 ručnih bombi te 466 komada raznog streljiva.

Policiji su građani dojavili i pronalaske 500 komada streljiva na području Vinkovaca, kontejnera raketnog bacača na području Vukovara, minobacačke granate na području Lovasa te tri ručne bombe i 700 komada streljiva na području Gradišta.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. Također, oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoje okruženje sigurnijim!

 

Stranica