Dragovoljna predaja poluautomatske puške i streljiva

Slika /PU_VS/Eksploziv/puska,pistolj i streljivo.JPG
Foto: ilustracija

Poluautomatsku pušku, 48 komada puščanog streljiva i jedno protuavionsko streljivo jučer, 12. rujna, dragovoljno je predala osoba iz Vinkovaca, koja je željela ostati anonimna.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je pušku i streljivo na kućnoj adresi osobe, uz izdavanje potvrde o preuzimanju te preuzeto pohranio u skladište policijske uprave.

Policija savjetuje

Podsjećamo, građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve zakonske sankcije. 
 
Skrećemo pozornost građanima da oružja i eksplozivne tvari koje namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih obilježja, preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju.


 

Stranica