Dragovoljna predaja oružja - vremenski je neograničena

Slika /PU_VS/Akcije/Manje oruzja-manje tragedija/kampanja-MOMT3.png

Anonimnost osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva je zagarantirana i protiv te osobe se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak

Fotografija: Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova već dugi niz godina provodi kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ u sklopu koje je građanima omogućeno da dragovoljno predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva bez sankcija.

U sklopu ove kampanje tijekom 2023. godine, građani na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dragovoljno su predali 9,1 kg eksploziva, 235 komada rasprskavajućeg oružja, 6 komada automatskog oružja, jedan komad oružja „B“ kategorije i 3688 komada streljiva.

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ još traje. Pozivamo i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak kako bi svoje okruženje učinili sigurnim te dragovoljno predaju oružje bez sankcija.

Skrećemo pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto te preuzeti opasna sredstva na siguran način.

Također, građani mogu predati i zaostala zabranjena pirotehnička sredstva (redenici i petarde) koja spadaju u kategorije F2 i F3.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Anonimnost osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva je zagarantirana i protiv te osobe se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 

Stranica