Dragovoljna predaja i pronalasci ubojitih sredstava

Slika /PU_VS/slike/manje oružja2021.jpg

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.

Fotografija:  ilustracija


U posljednja dva tjedna, od 12./26. srpnja 2021. na području Županije, odstranili smo, sigurno spremili i potom uništili slijedeća prikupljena minsko eksplozivna sredstva:

U Vukovaru , u ulici Bana Josipa Jelačića, 19. srpnja 2021. godine, tijekom zemljanih radova radni stroj je iskopao neeksplodiranu minobacačku granatu te su ju policijski službenici sigurno uništili.

Također u Vukovaru, ulica Priljevo, 23. srpnja 2021. godine, tijekom utovara pijeska pronađena je jedna minobacačka granata, koju su policijski službenici odstranili.

Naposljetku, u Vukovaru 24. srpnja 2021. godine, jedna osoba je anonimno dragovoljno predala lovačku pušku.
 
 
Pozivamo sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja te preuzeti opasna sredstva na siguran način.

 

Stranica