Dodjela zahvala povodom 30. obljetnice stradavanja hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu

  • Slika /PU_VS/12 redarstvenika/DSC_0440.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava vukovarsko-srijemska upriličila je dodjelu prigodnih zahvala za nesebičnu žrtvu u stvaranju i obrani Domovine 26 stradalih i ranjenih redarstvenika

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Memorijal dvanaest redarstvenika se već tradicionalno, svake godine, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske održava u znak sjećanja i poštivanja žrtava tadašnjih hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne jedinice policije Vinkovci, koji su 2. svibnja 1991. godine primili prve udare u obrani Republike Hrvatske.

Ova žrtva ne poznaje zaborav, postoji samo sjećanje koje nas obvezuje! S tom mišlju, načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske osmislio je dodjelu prigodnih zahvala policajcima koji su tog kobnog dana ranjeni i stradali.

I nakon 30 godina, obilježavanjem obljetnice stradavanja redarstvenika, nastojimo dati doprinos i poticaj osnaživanju kulture sjećanja da se povijest i njihova nesebična žrtva nikada ne zaboravi.

Ovom prigodom, načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske g. Kapular i umirovljeni načelnik Policijske uprave g. Rimac dodijelili su zahvalu za nesebičnu žrtvu u stvaranju i obrani Domovine 26 stradalih i ranjenih policijskih službenika.

Redarstvenicima koji danas nisu prisustvovali ovoj svečanosti, zahvala će naknadno biti uručena na prigodan način.

Nakon prigodnih obraćanja načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske g. Fabijana Kapulara, a potom i umirovljenog načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske g. Stipe Rimca, okupljeni su se uputili na polaganje vijenca podno spomenika braniteljima na mjesno groblje u Ivankovo.
 

Stranica