Dani tehničke ispravnosti vozila

Slika PU_VS/Akcije/Tehnicki pregled vozila/tehnički pregled vozila.jpg

U razdoblju od  21. studenog (ponedjeljak) do 26. studenog (petak) 2011. godine,  HAK, CVH i STP pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog promet provode preventivno sigurnosnu akciju „Dani tehničke ispravnosti vozila".

 Foto: STP

Poštovani vozači, 

opće je poznato da je vozilo (uz vozača i cestu) jedno od tri čimbenika sigurnosti prometa na cestama. Tehnička ispravnost vozila ovisi svakako i o načinu na koji se mi, kao njihovi vlasnici, odnosimo prema svojim limenim ljubimcima i koliko u njih ulažemo. 

Na području naše Policijske uprave trenutno je registrirano 64 367 vozila koja sudjeluju u prometu na našim cestama. U prvih deset mjeseci 2011. godine na području PU vukovarsko-srijemske utvrđeno je od strane policijskih službenika 1200 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, što je u odnosu na isto razdoblje 2010.g. porast za 10,4% (1087-1200) te 281 prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilom (u odnosu na 2010.g. porast za  6,8% (263-281). 

Ovim putem pozivamo sve vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno sigurnosnoj akciji „Dani tehničke ispravnosti vozila“, koju pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, provode HAK, CVH i STP u razdoblju od 21. studenog (ponedjeljak) do 26. studenog (petak) 2011. godine.

U sklopu navedene akcije, svim vlasnicima vozila, koji se za vrijeme trajanja akcije, sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj STP u RH biti će omogućen besplatni tehnički pregled (od akcije su izuzeta jedino vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije).

Preventivno sigurnosna akcija usmjerena je napoticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. 

U sklopu akcije nema sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis. 

PU vukovarsko-srijemska poziva sve vozače da se u cilju svoje sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu odazovu ovoj akciji.



Stranica