"Biti vidljiv-biti siguran" u Babinoj Gredi

  • Slika /PU_VS/Akcije/Djeca/b. greda 24.5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Županjski policajci osnovnoškolarcima proveli praktičnu edukaciju o prometnoj kulturi

Galerija: PU vukovarsko-srijemska


U utorak 24. svibnja policijski službenici Postaje granične policije Županja proveli su preventivno-edukacijsku akciju u osnovnoj školi u Babinoj Gredi, a bili smo usmjereni na najugroženiju skupinu sudionika u prometu, odnosno na  djecu, pješake i bicikliste.
 
Naši policajci su u prostorijama osnovne škole postavili pult i pano sa mnogobrojnim savjetima za sigurnost u prometu, a doveli smo i pokazali službeni policijski bicikl, koji je taj dan bio „dobro iskorišten“, jer su mali školarci bili zainteresirani za upravljanje biciklom, te je upravo ovo bila dobra prilika da usmjerimo djecu na polaganje i dobivanje „dozvole“ za samostalno upravljanje biciklom u prometu.
 
I da, to je bitno, nekoliko puta smo mladim školarcima ukazali na zakonsku regulativu vezanu za sudjelovanje u prometu biciklista, pješaka, vozača i naposljetku svih sudionika prometa, te stoga pojedinim sudionicima u prometu savjetujemo da koriste reflektirajuće dijelove odjeće, prsluka i drugih za promet vidljivih, a time i sigurnosnih, rekvizita, jer u prometu je najbitnije: „BITI VIDLJIV znači BITI SIGURAN“.
 
Naravno, tu smo spomenuli i bitnost nošenja zaštitnih kaciga na glavi te tehničke ispravnosti bicikala.
 
Edukacija djece o prometnoj kulturi je od iznimne važnosti u ranoj životnoj dobi, jer se loše stečene navike, pa tako i nedozvoljena ponašanja u prometu, kasnije teško ispravljaju, zbog čega policija izniman značaj pridaje preventivnom djelovanju.
 

Stranica