Automobilom pristupio graničnoj kontroli s 1,80 promila i bez položenog vozačkog ispita

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Vozač je odmah isključen iz prometa, a protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu

Foto: Ilustracija

Tijekom protekla 24 sata (11./12. siječnja) na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježena je jedna prometna nesreća u Vukovaru u kojoj je nastupila materijalna šteta.

Izdvajamo postupanje policijskih službenika Postaje granične policije Vrbanja na graničnom prijelazu Gunja.

Naime, 12. siječnja u 1,30 ulaznoj graničnoj kontroli pristupio je 33-godišnjak u osobnom automobilu belomanastirskih registracijskih oznaka. Tijekom granične kontrole utvrđeno je kako je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (1,80 g/kg) i prije stjecanja prava na upravljanje jer mu je rješenjem ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prethodno počinjenih istovjetnih prekršaja.

Vozač je odmah isključen iz prometa, a protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu. Za svaki od navedena dva prekršaja je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna 1320 do 2650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje 12 mjeseci (kada je prekršaj počinjen treći odnosno svaki idući put) te 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica