Antonio Rončević - 10. najspremniji policajac u Hrvatskoj

  • Slika /PU_VS/Memorijal Simo Djamic/rončević 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Policijski službenik IJP Nuštar, Antonio Rončević, na izvrsnom desetom mjestu na natjecanju za najspremnije policajke i policajce - 2. memorijalu „Šimo Đamić“

Foto: PU vukovarsko-srijemska

         Policijski službenik Interventne jedinice policije Nuštar, Antonio Rončević, i ove je godine sudjelovao na natjecanju policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom 2. memorijal „Šimo Đamić“.

         Natjecanje za najspremnije policajke i policajce održano je od 8. do 11. rujna u Brodsko-posavskoj policijskoj upravi, a sudjelovao je 61 natjecatelj, od kojih 59 policajaca i 2 policajke.

         Natjecatelji su prošli zahtjevnu stazu dugu oko 30 kilometara iz mjesta Tomica preko obronaka Dilj gore do cilja u mjestu Sibinj, noseći opremu i naoružanje težine oko 10 kilograma. Korištenjem samo kompasa i topografskih zemljovida, policajci i policajke su morali što brže savladati postavljene prepreke i izvršiti zadatke u najkraćem mogućem roku, poput: navigacijskog kretanja, bacanja školske bombe, savladavanja vodene prepreke korištenjem užeta, veslanja kanuom, spuštanja alpinističkim užetom te preciznog gađanja pištoljem.

         Naš Antonio Rončević u cilj je ušao desti te i ove godine pokazao veliko samopouzdanje, visoki stupanj tjelesne snage, izdržljivosti, koordinacije, motoričkih sposobnosti i znanja. Kako i sam kaže, ovakva natjecanja, na kojima već nekoliko godina sudjeluje, pravi su test fizičke spreme o kojoj policajci i policajke trebaju svakodnevno brinuti radi učinkovitog obavljanja policijskog posla, a ujedno i izazov za još uspješniji plasman na idućem natjecanju.
 

Stranica