Analiza vikend-akcije prometne policije

Slika /PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac05.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,47 g/kg utvrđena je kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Podgrađa, kontroliranog u Nijemcima, koji je ujedno upravljao motornim vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Foto: ilustracija

Na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije prometna policija provela je akciju, usmjerenu na nadziranje vozača koji upravljaju motornim vozilima pod utjecajem alkohola.
U provođenje akcije bila su uključena 24 policijska službenika prometne policije u 12 auto-ophodnji, korištenjem 14 uređaja za utvrđivanje prisutnosti alkohola u organizmu. Sudjelovali su i policijski službenici na graničnoj kontroli.
U akciji je uručeno 12 prekršajnih naloga, izdano pet mjera pisanog upozorenja, naplaćeno 14 novčanih kazni dok za četiri prekršaja slijede optužni prijedlozi. Dakle,  primijenjeno je 35 represivnih mjera prema prekršajima u cestovnom prometu.
12 vozača isključeno je iz cestovnog prometa.
Kod 11 vozača utvrđena je nedopuštena koncentracija alkohola u organizmu.
Najveća koncentracija alkohola od 2,47 g/kg utvrđena je kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Podgrađa, kontroliranog u Nijemcima, koji je ujedno upravljao motornim vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Počinitelj prekršaja smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 43-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.
Na graničnom prijelazu Županja-Orašje, na ulazu u Republiku Hrvatsku, 52-godišnji i 31-godišnji vozač pristupili su graničnoj kontroli u osobnom automobilu. Zbog uočenih znakova prisutnosti alkohola u organizmu podvrgnuti su alkotestiranju te je utvrđena prisutnost alkohola od 1,66 g/kg odnosno 0,84 g/kg, nakon čega su isključeni iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama.
 
 

Stranica