Analiza akcije prometne policije

Slika /PU_VS/O nama-fotke/auto_policija03.jpg
Foto: ilustracija

Preventivno-represivna akcija prometne policije provedena je 19./20. siječnja na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije.
 
U provođenju akcije bilo je uključeno 26 policijskih službenika u 13 auto-ophodnji, korištenjem 16 uređaja za utvrđivanje prisutnosti alkohola u organizmu, koji su nadzorom obuhvatili 234 vozača, od kojih je 168 podvrgnuto ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu.

Naplaćene su tri novčane kazne, uručeno je 11 prekršajnih naloga i za tri prekršaja slijedi optužni prijedlog, što je ukupno 14 represivnih mjera prema utvrđenim prekršajima.
S nedopuštenom koncentracijom alkohola u organizmu zatečeno je 11 vozača koji su, uz izrečenu novčanu kaznu, isključeni iz cestovnog prometa.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola (1,50 g/kg)  utvrđena na području Grada Vinkovaca, kod vozača osobnog automobila.
Tijekom provođena pojačanog nadzora prometa na cestama, nije se dogodila prometna nesreća.
 
Za cijeli protekli tjedan (od 14. do 20. siječnja 2019. godine), zabilježeno je  609 prekršaja, od čega je 251 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila, 28 prekršaja nedopuštene prisutnosti alkohola u organizmu, 33 prekršaja vozača zbog korištenja mobitela i 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
 
Policijski službenici će i dalje provoditi aktivnosti usmjerene na prekršaje „četiri ubojice u prometu“ jer svi pokazatelji upućuju da se prekršaji i dalje čine bez obzira na upozorenja i preporuke institucija koje brinu za sigurnost prometa na cestama.
 

 

Stranica