Alkoholiziran neovlašteno ušao u obiteljsku kuću, napao vlasnika, a potom i policijskog službenika

Slika /PU_VS/uhicenik05.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora, Oštećenje tuđe stvari i Prisila prema službenoj osobi, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemkse dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom iz Županje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora, Oštećenje tuđe stvari i Prisila prema službenoj osobi.

Naime, 39-godišnjak je 13. ožujka oko 18 sati u alkoholiziranom stanju (2,03 g/kg) nepozvan ušao u obiteljsku kuću 54-godišnjaka u Ulici braće Radić u Gradištu, kojeg je verbalno i fizički napao zadavši mu udarac rukom u glavu, a potom je, udarajući rukama, oštetio balkonska vrata.

Prilikom smještanja u posebnu prostoriju policije za zadržavanje, 39-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te fizički napao jednog od njih, odgurnuvši ga rukama i zadavši mu udarac rukom u glavu. Radi sprječavanja daljnjeg napada i svladavanja otpora, policijski službenici su nad 39-godišnjakom uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu te ga smjestili u prostoriju za zadržavanje.

Potom su pozvani djelatnici hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Županja kako bi obavili liječnički pregled nad 39-godišnjakom i policijskim službenikom. Policijski službenik je lakše ozlijeđen.

Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile opravdanom i na zakonu utemeljenom.

Zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 39-godišnjaku je uručena obavijest te je danas, 15. ožujka, uz kaznenu prijavu za kaznena djela Narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora, Oštećenje tuđe stvari i Prisila prema službenoj osobi, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
 

Stranica