Uhvaćena skupina provalnika

Slika PU_VS/uhicenik02.jpg

Zajedničkom suradnjom policijskih službenika temeljne i kriminalističke policije Policijske postaje Vinkovci, Policijske postaje Vukovar i Odjela kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske jučer, 15.


Foto:
Ilustracija 

Zajedničkom suradnjom policijskih službenika temeljne i kriminalističke policije Policijske postaje Vinkovci, Policijske postaje Vukovar i Odjela kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske jučer, 15. travnja, otkrivena je i uhićena skupina od osam mlađih muškaraca i jedne ženske osobe (starih od 18 do 22 godine) s područja Vinkovaca i Otoka. Skupina je tijekom 2009. i 2010. godine počinila niz teških imovinskih kaznenih djela na području Vinkovaca, Vukovara, Gaboša i Ostrova.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da je skupina od 12. svibnja 2009. godine do 14. travnja 2010. godine počinila ukupno 14 kaznenih djela i to: dva razbojništva, osam teških krađa i četiri prikrivanja. Tijekom izvršenih kaznenih djela razbojništva osumnjičenici su se koristili i automatskim oružjem, a pet počinitelja je dosad već evidentirano za ista ili slična kaznena djela.

Materijalna šteta koju je skupina osumnjičenika počinila tim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 92 000 kuna.

Od devetoro osoba njih šest je privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru koji je za tri osobe odredio zadržavanje, dok su tri osobe puštene na slobodu.

 


Stranica