Kaznena djela

Slika PU_VS/uhicenik02.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, pri ulazu u RH, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske kontrolirali su osobni automobil marke "Renault".

Foto: Ilustracija 


U protekla 24 sata od evidentiranih kaznenih djela na području ove Policijske uprave, izdvajamo:


Tijekom jučerašnjeg dana na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, pri ulazu u RH, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske kontrolirali su osobni automobil marke "Renault", registarskih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao 55-godišnji nizozemski državljanin. Pregledom vozila pronađeno je skriveno ukupno 100 kutija cigareta marke "Camel". Nakon provedenog carinskog prekršajnog postupka, isti je uhićen, te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora, zbog kojeg protiv istog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U noći 30/31. ožujka 2010. godine u Gunji, Ruđera Boškovića 1, nepoznati počinitelj je iz pilane vlasništvo poduzeća "Širli comerce" iz Gunje, otuđio kablove za varenje i bušilicu, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska i procesuiranja počinitelja ovog kaznenog djela.



Stranica