Policijski službenici PP Županja u posjetu društvu za pomoć invalidnim osobama

Slika PU_VS/Golubovi2a.jpg

U cilju postizanja većeg stupnja sigurnosti osoba s invaliditetom u cestovnom prometu, 2. ožujka 2010. godine policijski službenik za prometnu preventivu u PP Županja Igor Galunić i kontakt policajci Mirko Vič i Željko Debak, proveli su preventivnu akciju „BITI VIDLJIV - BITI SIGURAN“ u Društvu za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ u Županji.

Foto: PU vukovarsko-srijemska
 
U cilju postizanja većeg stupnja sigurnosti osoba s invaliditetom u cestovnom prometu, 2. ožujka 2010. godine policijski službenik za prometnu preventivu u PP Županja Igor Galunić i kontakt policajci Mirko Vič i Željko Debak, proveli su preventivnu akciju „BITI VIDLJIV - BITI SIGURAN“ u Društvu za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ u Županji.
 

Kroz navedenu preventivnu akciju, policijski službenici, željeli su ukazati na problematiku sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu, jedne od najugroženijih kategorija sudionika u prometu a to su invalidne osobe. Članovima Udruge „Golubovi“ tom prilikom, u suradnji s voditeljicom društva gospođom Gordanom Tomić, održano je predavanje iz prometne kulture i poželjnog načina ponašanja u prometu. Posebnu pažnju prilikom predavanja policijski službenici posvetili su pravilima sigurnog sudjelovanja pješaka u prometu, a naročito u pogledu njihove bolje uočljivosti od strane drugih sudionika u prometu.

Na kraju predavanja policijski službenici podjelili su svim invalidnim osobama koje se ne mogu samostalno kretati, koje se nalaze u kolicima „reflektirajuće prsluke“ a svim ostalim članovima Udruge podijeljene su „krijesnice“ ili obasjavači za pješake.
 


Stranica