Kaznena djela

Slika PU_VS/policija05.jpg

Jučer oko 11 sati u Bršadinu je od strane policijskih službenika izvršen nadzor kombi vozila đakovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak iz Starih Mikanovaca.

Foto: Ilustracija


U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske od počinjenih kaznenih djela izdvajamo:

1.      U noći 22/23. veljače 2010. godine u Jarmini, Antuna Mihanovića bb, nepoznati počinitelj je izvršio provalu u prostorije športsko-boćarskog kluba "Jozef", kojom prilikom je otuđio jedan LCD televizor i veću količinu raznih alkoholnih pića. Poduzimanjem mjera i radnji od strane policijskih službenika ove PU došlo se do saznanja kako su počinitelji 25-godišnjak iz Jarmine i 23-godišnjak iz Starih Jankovaca. Nad predmetnima je u prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje kojom prilikom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje kako su počinili kazneno djelo Teška krađa, zbog čega protiv istih slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelom iznosi oko 4.000,00 kuna.

2.      Jučer oko 11 sati u Bršadinu je od strane policijskih službenika izvršen nadzor kombi vozila đakovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak iz Starih Mikanovaca, a kao putnici su se nalazili 34-godišnjak iz Vrbice i 23-godišnjak iz Starih Mikanovaca. Pregledom unutrašnjosti vozila pronađeno je ukupno 20 čeličnih cijevi za koje je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su od strane rečenih osoba otuđene u mjestu Bršadin na poljoprivrednom zemljištu vlasništvo "VUPIK" d.o.o. iz Vukovara. Zbog postojanja osnovane sumnje kako su počinili kazneno djelo Krađa, protiv počinitelja slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. Točan iznos nastale materijalne štete bit će poznat po dostavljanju odštetnog zahtjeva.

3.      Jučer oko 12.50 sati na željezničkoj pruzi Vinkovci-Vukovar kod Bršadinskog silosa od strane policijskih službenika zatečene su tri muške osobe kako sjeku pružne šine. Na mjestu činjenja kaznenog djela uhićen je 32-godišnjak iz Bršadina nad kojim je u prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje kako je u društvu sa još dvije osobe sa područja Bršadina i Vukovara počinio kazneno djelo Krađa zbog čega slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. Za ostalim počiniteljima ovog kaznenog djela, koje su pobjegle sa mjesta događaja, od strane policijskih službenika poduzimaju se mjere traganja. Točan iznos nastale materijalne štete bit će poznat po dostavljanju odštetnog zahtjeva.

4.      24. veljače u vremenu od 14 do 15 sati na poljoprivrednoj oranici vlasništvo "PIK Vinkovci" tzv. "Rokovačke zidine", nepoznati počinitelj je isjekao cijevi za navodnjavanje i elektro kabel na sustavu za navodnjavanje. Poduzimanjem mjera i radnji od strane policijskih službenika ove PU došlo se do saznanja kako je počinitelj 34-godišnjak iz Vinkovaca. Nad predmetnim je u prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje kojom prilikom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje kako je počinio kazneno djelo Teška krađa, zbog čega protiv istog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelom iznosi oko 10.000,00 kuna.

5.      jučer oko 12.30 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, pri ulazu u RH, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske kontrolirali su osobni automobil marke "Mercedes" talijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 61-godišnji talijanski državljanin. Pregledom vozila pronađeno je skriveno ukupno 179 kutija raznih vrsta cigareta. Nakon provedenog carinskog prekršajnog postupka, isti je uhićen, te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora, zbog kojeg protiv istog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica