Preminula uslijed trovanja ugljičnim monoksidom

Slika PU_VS/policija05.jpg

U noći 22/23. veljače 2010. godine oko 00.30 sati vozilom hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Vinkovci, u OB Vinkovci, u besvjesnom stanju dovezena je maloljetna hrvatska državljanka iz Vinkovaca, koja je jučer oko 13.47 sati preminula na jedinici intenzivne njege.

Foto: Ilustracija
 

U noći 22/23. veljače 2010. godine oko 00.30 sati vozilom hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Vinkovci, u OB Vinkovci, u besvjesnom stanju dovezena je maloljetna hrvatska državljanka iz Vinkovaca, koja je jučer oko 13.47 sati preminula na jedinici intenzivne njege. Predmetnu su u kupaoni obiteljske kuće u besvjesnom stanju pronašli roditelji. Od strane policijskih službenika ove Policijske uprave i vještaka Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba na mjestu događaja izvršen je očevid. Tom prilikom je utvrđeno kako je smrt nastupila uslijed trovanja ugljičnim monoksidom u prostoriji kupaonice.

Također, utvrđeno je kako je najvjerojatnije do stvaranja ugljičnog monoksida došlo uslijed nepotpunog sagorijevanja plinskog bojlera priključenog na zemni plin.

Vezano za naprijed rečeno, inspekcija zaštite od požara ove Policijske uprave i Uprava Plinare istočne Slavonije Vinkovci upozoravaju korisnike plina da se pridržavaju propisanih zakonskih normi glede korištenja i ugradnje plina. Upozorenje se u prvom redu odnosi na one korisnike koji su vršili određene ugradnje u svojim obiteljskim kućama ili stanovima, a da o tome nisu izvijestili djelatnike plinare, da istu o tome izvijeste, iz razloga utvrđivanja sigurnosnih uvjeta daljnje uporabe plina.



Stranica