PU vukovarsko-srijemska i "Prometna učilica" pozivaju te na natjecanje

Slika PU_VS/učilica1.jpg

PU vukovarsko-srijemska, poziva sve učenike, polaznike osnovnih škola s područja vukovarsko- srijemske županije, na sudjelovanje u državnom natjecanju iz poznavanja prometne kulture.


Foto: 
PU vukovarsko-srijemska
 

PU vukovarsko-srijemska, poziva sve učenike, polaznike osnovnih škola s područja vukovarsko-  srijemske županije, na sudjelovanje u državnom natjecanju iz poznavanja prometne kulture.

Svjesni činjenice da je prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa, kao i podizanje prometne kulture općenito, jedan od prioriteta u edukaciji djece već od najranije dobi, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, u sklopu projekta „prometna učilica“, organizira po drugi put državno natjecanje iz poznavanja prometne kulture koje će trajati od 01. ožujka do 30. travnja 2010. godine, a u kojem mogu sudjelovati i osvojiti vrijedne nagrade, svi učenici osnovnih škola. 
 
Za najbolje učenike predviđene su nagrade i to:
 

za najbolje učenike od 1. do 4. razreda

–        1. mjesto – prijenosno računalo+bicikl+zaštitna kaciga

–        od 2. do 10. mjesta – bicikl+kaciga

 

za najbolje učenike od 5. do 8. razreda

–        1. mjesto – prijenosno računalo+bicikl+zaštitna kaciga

–        od 2. do 10. mjesta – bicikl+kaciga

 

„Prometna učilica“ je web aplikacija namijenjena za učenje, poučavanje i provjeru znanja sadržaja prometne kulture s ciljem daljnjeg unaprjeđenja sigurnosti prometa kod najugroženije skupine sudionika u prometu – djece. Prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te obrađuje dvije tematske cjeline – kretanje pješaka u prometu i vožnju bicikla, kako kroz poučne sadržaje, tako i kroz pitanja za provjeru znanja.

Kako bi svoje znanje moglo provjeriti što više školske djece, „Prometna učilica" je dostupna putem najkorištenijeg medija populacije mladih – Interneta, odnosno ista je smještena na serverima Hrvatske istraživačke mreže – CARNeta na web adresi http://ucilica.carnet.hr/prometna/.

Da bi dijete koristilo „Prometnu učilicu“, mora imati aktivan korisnički račun kod CARNeta, odnosno korisničko ime (koje obično izgleda ovako: ime.prezime@skole.hr) i lozinku, a ako nema CARNet račun, treba se obratiti administratoru/ima u svojoj školi.
 

Za sve dodatne informacije vezano za naprijed rečeno, molimo Vas da se obratite Odsjeku za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave na telefon: 032/342-368.


Svim učenicima želimo puno sreće!!!


Stranica