Krivotvorenje isprava i nezakonit prelazak državne granice

Slika PU_VS/granicna_policija.jpg

15. veljače 2010. godine oko 22.40 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Županja, na izlazu iz Republike Hrvatske, od strane policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske kontroliran je osobni automobil marke "VW Golf"austrijskih registarskih oznaka.

Foto: Ilustracija 

1.      15. veljače 2010. godine oko 22.40 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Županja, na izlazu iz Republike Hrvatske, od strane policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske kontroliran je osobni automobil marke "VW Golf"austrijskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnji austrijski državljanin. Kontrolom osobnog automobila utvrđeno je kako se na istom nalaze nepripadajuće registarske oznake, kao i da broj šasije ne odgovara broju koji je upisan u prometnoj dozvoli. Predmetni je uhićen, te je nad istim provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje kako je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprava, zbog čega protiv istog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također, protiv istog slijedi optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

2.      16. veljače 2010. godine oko 23.50 sati u Nijemcima na Trgu kralja Tomislava, ispred Vatrogasnog doma, od strane policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske zatečen je 45-godišnji državljanin Republike Srbije iz Batine, pod utjecajem alkohola. Tijekom istraživanja u prostorijama policije utvrđeno je kako je predmetni državnu granicu između Republike Hrvatske i Republike Srbije prešao na nezakonit način. U svezi sa naprijed rečenim, protiv istog će se donijeti Rješenje o izgonu iz RH u trajanju od tri mjeseca, te će biti smješten u Centar za strance u Ježevu.



Stranica