Kaznena djela

Slika PU_VS/policija05.jpg

u noći 8/9. veljače 2010. godine u vremenu od 19.30 do 5.35 sati u Vukovaru, Vijenac Ruđera Boškovića 2, nepoznati počinitelj je podesnim alatom provalio u skladište prodavaonice "Aroma", vlasništvo "Velepromet Vukovar" d.d.

Foto: Ilustracija 

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske od počinjenih kaznenih djela izdvajamo:

  1. u noći 8/9. veljače 2010. godine u vremenu od 19.30 do 5.35 sati u Vukovaru, Vijenac Ruđera Boškovića 2, nepoznati počinitelj je podesnim alatom provalio u skladište prodavaonice "Aroma", vlasništvo "Velepromet Vukovar" d.d., kojom prilikom je otuđio 79 PVC boca raznog piva, 24 limenke "Red Bulla", 24 pakovanja kave, 15 komada "Vigor Votke" od 1 dcl, te veću količinu raznih vrsta cigareta. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska i procesuiranja počinitelja ovog kaznenog djela.
  2. u vremenskom razdoblju od 5. do 9. veljače 2010. godine u vremenu od 11 do 9 sati, nepoznati počinitelj je sa telefonskih stupova koji se nalaze pored željezničke pruge Vrbanja-Drenovci, podesnim alatom presjekao i otuđio četiri bakrene žice u dužini od 1700 metara, vlasništvo "HŽ-Infrastruktura" Zagreb. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska i procesuiranja počinitelja ovog kaznenog djela.
  3. jučer oko 10 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Županja, pri ulazu u RH, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske kontrolirali su osobni automobil austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a kao putnica se nalazila 62-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine. Pregledom vozila pronađeno je skriveno ukupno 120 kutija cigareta marke "Bond", vlasništvo rečene putnice u osobnom automobilu. Nakon provedenog carinskog prekršajnog postupka, ista je uhićena, te je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora, zbog kojeg protiv iste slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Stranica