Kaznena djela

Slika PU_VS/uhicenik03.jpg

U noći 30. studenog/1. prosinca 2009. godine u vremenu od 20 do 6 sati u Ostrovu, Matije i Ljubinka 1, nepoznati počinitelj je izvršio provalu u trgovinu "Dućan", vlasništvo D.P. (1948.) iz Ostrova.

Foto: Ilustracija
 

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske od počinjenih kaznenih djela izdvajamo:

  • u noći 30. studenog/1. prosinca 2009. godine u vremenu od 20 do 6 sati u Ostrovu, Matije i Ljubinka 1, nepoznati počinitelj je izvršio provalu u trgovinu "Dućan", vlasništvo D.P. (1948.) iz Ostrova, kojom prilikom je iz unutrašnjosti otuđio veću količinu alkoholnih pića, kave, slatkiša, suhomesnatih proizvoda, cigareta i polog iz kase, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.
  • u vremenskom razdoblju od 27. listopada 2008. godine do 10. studenog 2008. godine, 23-godišnji hrvatski državljanin sa područja Osijeka, kao odgovorna osoba poduzeća sa područja Osijeka, sklopio je ugovor sa jednom vinkovačkom tvrtkom, te preuzeo robu u velikoj vrijednosti, iako je bio svjestan kako rečenu robu neće moći platiti. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje kako je predmetni počinio kazneno djelo Prijevara u gospodarskom poslovanju, zbog čega protiv istog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
  • u vremenskom razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2008. godine, 61-godišnja hrvatska državljanka sa područja Vinkovaca, kao odgovorna osoba poduzeća sa područja Vinkovaca, oštetila je tijelo lokalne uprave sa područja ove Policijske uprave. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako predmetna nije podmirivala ugovorene obveze, te zbog postojanja osnovane sumnje kako je počinila kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti, protiv iste slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Stranica