Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_VS/droga01.jpg

9. studenog 2009. godine u 21.20 sati policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su prilikom kontrole učesnika u prometu u Bošnjacima na makadamskoj cesti kontrolirali osobni automobil marke "Opel kadett" županjskih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin sa područja Bošnjaka, s kojim se u vozilu kao suvozač nalazio 26-godišnji hrvatski državljanin, također s područja Bošnjaka. Nakon zaustavljanja, vozač je dragovoljno predao jedan smotuljak (joint) sa sadržajem opojne droge tipa marihuana.

Foto: Ilustracija 

9. studenog 2009. godine u 21.20 sati policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su prilikom kontrole učesnika u prometu u Bošnjacima na makadamskoj cesti kontrolirali osobni automobil marke "Opel kadett" županjskih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin sa područja Bošnjaka, s kojim se u vozilu kao suvozač nalazio 26-godišnji hrvatski državljanin, također s područja Bošnjaka. Nakon zaustavljanja, vozač je dragovoljno predao jedan smotuljak (joint) sa sadržajem opojne droge tipa marihuana, težine oko 0,8 grama, dok je pored desnih vrata osobnog automobila, gdje je sjedio suvozač, na tlu, pronađeno šest smotuljaka izgledom na joint, ukupne težine 4,8 grama opojne droge tipa marihuana.

Predmetni su privedeni u prostorije policije, iz razloga provedbe kriminalističkog istraživanja, tijekom kojeg su temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru izvršene pretrage stanova i drugih prostorija kojima se koriste predmetni. Tom prilikom je od strane policijskih službenika kod 26-godišnjeg hrvatskog državljana pronađeno ukupno 13 omota ukupne težine 334,1 grama suhe zelene biljne materije izgleda i mirisa nalik na opojnu drogu tipa marihuana, te 66 omota izrađenih od novinskog papira u obliku valjaka u kojima se nalazilo ukupno 63,5 grama suhe zelene biljne materije izgleda i mirisa nalik na opojnu drogu tipa marihuana. Navedeni predmeti su oduzeti, a zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela Zlouporaba opojnih droga, protiv počinitelja slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica