Prometne nesreće

29. na 30. srpnja 2009. godine, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirano je ukupno šest prometnih nesreća, od kojih jedna sa smrtno stradalim osobama, dvije sa ozlijeđenim osobama, te tri prometne nesreće sa materijalnom štetom.

29. na 30. srpnja 2009. godine, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirano je ukupno šest prometnih nesreća, od kojih jedna sa smrtno stradalim osobama na državnoj cesti Županja-Posavski Podgajci, dvije sa ozlijeđenim osobama u Mirkovcima i Babinoj Gredi, te tri prometne nesreće sa materijalnom štetom u Bršadinu, državnoj cesti Šarengrad-Ilok i na županijskoj cesti Vukovar-Bogdanovci. Ukupno su nastradale četiri osobe, od kojih su dvije osobe smrtno stradale, jedna osoba je zadobila teške, a jedna osoba lake tjelesne ozljede. Od prometnih nesreća izdvajamo:

 
  • 29. srpnja 2009. godine oko 21.45 sati na državnoj cesti Županja-Posavski Podgajci na 14. km + 800 metara dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama. D.L. (1981) iz Posavskih Podgajaca upravljao je osobnim automobilom marke "VW Golf" županjskih registarskih oznaka državnom cestom Županja-Posavski Podgajci iz smjera Bošnjaka u smjeru Posavskih Podgajaca. Dolaskom do mjesta prometne nesreće iz, za sada, neutvrđenih razloga, vozilom je prešao na suprotni prometni trak, kojim se u tom trenutku, upravljajući teretnim automobilom marke "Mercedes" registarskih oznaka Bosne i Hercegovine, kretao M.R. (1976), državljanin Bosne i Hercegovine. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela osobnog automobila u prednji dio teretnog automobila, nakon čega su oba vozila sletjela u odvodni kanal. U prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač osobnog automobila i putnica u istom, M.B. (1987) iz Vrbanje. Očevid na mjestu prometne nesreće obavili su policijski službenici PU vukovarsko-srijemske uz nazočnost Županijskog državnog odvjetnika iz Vukovara.
 
  • 29. srpnja 2009. godine u 14.50 sati u Babinoj Gredi, Mijata Stojanovića 28. dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom. Malodobna hrvatska državljanka (1999) iz Babine Grede upravljala je biciklom marke "Dinamic" ulicom Mijata Stojanovića iz smjera zapada u smjeru istoka. Dolaskom do mjesta prometne nesreće, započela je vršiti radnju obilaženja parkiranog teretnog automobila, nepoznate marke i registarskog broja, a da se nije uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela bicikla u lijevu bočnu stranu osobnog automobila marke "VW Golf", slavonsko-brodskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera, sa prisutnošću alkohola u organizmu (0,42 g/kg) upravljao M.M. (1960) iz Gundinaca. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila je malodobna vozačica bicikla.


Stranica