Prometne nesreće

26. na 27. srpnja 2009. godine, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirano je ukupno šest prometnih nesreća, od kojih četiri sa ozlijeđenim osobama te dvije sa materijalnom štetom.

26. na 27. srpnja 2009. godine, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirano je ukupno šest prometnih nesreća, od kojih četiri sa ozlijeđenim osobama na županijskoj cesti Grabovo-Ovčara, županijskoj cesti Bošnjaci-Otok, državnoj cesti Posavski Podgajci-Gunja i u Županji, te dvije sa materijalnom štetom u Vinkovcima i Vukovaru. Od prometnih nesreća izdvajamo:

  • 26. srpnja 2009. godine u 17.20 sati na županijskoj cesti Grabovo-Ovčara dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama. Ilija B. (1962) iz Borova, upravljao je sa prisutnošću alkohola u organizmu (0,28 g/kg) osobnim automobilom marke "Ford" vukovarskih registarskih oznaka županijskom cestom Grabovo-Ovčara. Dolaskom do mjesta prometne nesreće, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila, kojom prilikom je došlo do zanošenja, a potom i slijetanja vozila u odvodni kanal. Uslijed udara vozila, putnica u osobnom automobilu Marija R. (1960) iz Sotina, zadobila je teške tjelesne ozljede, dok su vozač osobnog automobila te putnici Mirela Č. (2000) i Ivana R.(1983), obadvije iz Sotina, zadobili lake tjelesne ozljede. Protiv vozača slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
  • 26. srpnja 2009. godine u 5.50 sati na državnoj cesti Posavski Podgajci-Gunja dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom. Tihomir M. (1986) iz Županje upravljao je osobnim automobilom županjskih registarskih oznaka državnom cestom Posavski Podgajci-Gunja iz smjera Gunje u smjeru Podgajaca. Dolaskom do mjesta prometne nesreće, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste (zavoj u desno), izgubio je nadzor nad upravljačem vozila, kojom prilikom je došlo do slijetanja vozila u odvodni kanal. U prometnoj nesreći, vozač osobnog automobila zadobio je teške tjelesne ozljede, a u svezi prometne nesreće slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, te optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica