Zajednička akcija policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske i članova Moto-kluba Vinkovci

Slika pu_vs/motociklist_vs.jpg

Iz razloga suzbijanja negativnih trendova te osiguranja poželjne razine sigurnosti u cestovnom prometu, na inicijativu PU vukovarsko-srijemske, povodom Dana grada Vinkovaca i održavanja moto-susreta u Vinkovcima u vremenu od 17. do 19. srpnja, održat će se zajednička edukativno-preventivna aktivnost s članovima moto kluba Vinkovci, kao i s predstavnicima Hrvatskog autokluba.

Jedna od ključnih odrednica cestovnog prometa svake države je i sigurnost u prometu. Stupanj cestovno-prometne sigurnosti pokazatelj je prometne kulture, ali i odraz složenosti odnosa u društvu.
Ako uzmemo u obzir da je u šest mjeseci ove godine na području PU vukovarsko-srijemske ukupno evidentirano 713 prometnih nesreća, od čega 13 nesreća s poginulim osobama, u kojima je ukupno smrtno stradalo 15 osoba što je u odnosu na istovjetno razdoblje prošle godine povećanje broja smrtno stradalih osoba za 25,0%, vidimo kako je problem stradavanja u cestovnom prometu i dalje prisutan.
Upravo iz razloga suzbijanja negativnih trendova te osiguranja poželjne razine sigurnosti u cestovnom prometu, na inicijativu PU vukovarsko-srijemske, povodom Dana grada Vinkovaca i održavanja moto-susreta u Vinkovcima u vremenu od 17. do 19. srpnja, održat će se zajednička edukativno-preventivna aktivnost s članovima moto kluba Vinkovci, kao i s predstavnicima Hrvatskog autokluba.
Navedena aktivnost provela bi se 17. srpnja 2009. godine s početkom u 16.30 sati u prostorijama AK Vinkovci, a osmišljena je s ciljem da se neposredno prije i za vrijeme trajanja moto-susreta aktualizira problematika sudjelovanja i stradavanja u prometu vozača motocikla i mopeda, na način da se organizira svojevrsna jednodnevna škola dobre (pravilne) vožnje za vozače rečene kategorije vozila, u sklopu koje bi se održalo i natjecanje u vožnji spretnosti između članova moto-kluba Vinkovci te policijskih službenika motociklista.

Također, u sklopu predmetnih aktivnosti, planirano je i održavanje konferencije za novinare, za sve predstavnike medija, a ista bi se održala 17. srpnja 2009. godine s početkom u 16.30 sati u prostorijama AK Vinkovci, Vinkovci, Josipa Matasovića bb. Na rečenoj konferenciji bi o problematici sudjelovanja vozača motocikla i mopeda u prometu govorili predstavnici PU vukovarsko-srijemske, Hrvatskog autokluba, Auto-kluba Vinkovci i Moto-kluba Vinkovci.

Na kraju napominjemo i podsjećamo kako je tijekom ove godine na našim cestama smrtno stradao 1 vozač mopeda, 1 vozač motocikla te jedan suvozač na motociklu što već samo po sebi dovoljno govori o ugroženosti navedene kategorije sudionika u cestovnom prometu.


Stranica