Provedba preventivno-represivnih akcija na području PU vukovarsko-srijemske

Slika PU_VS/promet1_novo.jpg

Tijekom proteklog vikenda, primarno na najugroženijim državnim i županijskim cestama PU vukovarsko-srijemske, te dijelom na području PU osječko-baranjske i PU brodsko-posavske, provedena je koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena na pojačani nadzor prometa u cilju suzbijanja najgrubljih prometnih prekršaja te prometnih nesreća.

Tijekom proteklog vikenda, primarno na najugroženijim državnim i županijskim cestama PU vukovarsko-srijemske, te dijelom na području PU osječko-baranjske i PU brodsko-posavske, provedena je koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena na pojačani nadzor prometa u cilju suzbijanja najgrubljih prometnih prekršaja te prometnih nesreća. U akciji je na području PU vukovarsko-srijemske, sudjelovalo 11 auto-ophodnji i 5 moto-ophodnji s ukupno 28 policijskih službenika, koji su na raspolaganju imali 9 uređaja za nadzor brzine te 16 uređaja za nadzor alkoholiziranosti vozača. Povod provođenju navedenih koordiniranih aktivnosti osiguranje je poželjne razine sigurnosti cestovnog prometa te preveniranje štetnih događaja u prometu, posebice onih s najtežim posljedicama a to su prometne nesreće s smrtno stradalim osobama. Ukupno gledajući do 30. lipnja 2009.g. na cestovnim dionicama PU vukovarsko-srijemske u prometu je smrtno stradalo 15 osoba što je u odnosu na istovjetno razdoblje 2008.g., kada je u prometu smrtno stradalo 12 osoba, povećanje za 25,0%.

Prilikom provedbe navedene koordinirane akcije ukupno je evidentirano 158 prometnih prekršaja, od čega izdvajamo 52 utvrđena prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja vozača koji su upravljali vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 vozača koji su upravljali neregistriranim vozilima, te 4 vozača mopeda i motocikla koji su upravljali bez zaštitne kacige.

Iz prometa je isključeno  27 vozača te 10 vozila, naplaćene su ukupno 33 novčane kazne, uručena su 64 prekršajna naloga, a za 37 prekršaja slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

 Jednako tako izdvajamo kako je 11./12. srpnja 2009. godine na području Policijske postaje Županja provedena preventivno-represivna akcija „Vožnja pod utjecajem alkohola i nadzor mladih vozača“ kojom prilikom je 12 vozača isključeno iz prometa poradi vožnje pod utjecajem alkohola.
                       

Naglašavamo kako se tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske ukupno dogodilo 12 prometnih nesreća, od čega 5 nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozlijede a 5 osoba lake tjelesne ozlijede te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.



Stranica