Nadzor alkoholiziranosti vozača

Slika PU_VS/drager-a.jpg

Tijekom prošlog vikenda, u noći s 27. na 28. lipnja 2009.g., u vremenu od 23-05 sati, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor alkoholiziranosti vozača“.

 

Tijekom prošlog vikenda, u noći s 27. na 28. lipnja 2009.g., u vremenu od 23-05 sati, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor alkoholiziranosti vozača“ kojom prilikom su policijski službenici ove Policijske uprave utvrdili ukupno 65 prekršaja, od čega izdvajamo: 31 prekršaj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola (kod 27 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u iznosima od 0,5 do 1,50 g/kg, kod 3 vozača koncentracija iznad 1,51, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje), 7 utvrđenih prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, 7 utvrđenih prekršaja neregistriranih vozila, 5 utvrđenih prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedno upravljanje pod zabranom te 3 prekršaja nenošenja zaštitne kacige.

Policijski službenici tijekom realizacije predmetnih aktivnosti iz prometa su isključili 40 vozača i 7 vozila.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,61 g/kg zabilježena je u nedjelju, 28. lipnja u 04,00 sata u Vinkovcima, ulica M. A. Reljkovića, kod 30 godišnjeg vozača osobnog vozila.

Tijekom provedbe akcije nije bilo evidentiranih prometnih nesreća.



Stranica