Prometne nesreće

Na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirano je ukupno sedam prometnih nesreća od kojih dvije sa ozlijeđenim osobama u Vinkovcima i na državnoj cesti Vukovar-Trpinja, te pet prometnih nesreća sa materijalnom štetom u Vinkovcima, Županji, Iloku, Otoku i Negoslavcima.

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirano je ukupno sedam prometnih nesreća od kojih dvije sa ozlijeđenim osobama u Vinkovcima i na državnoj cesti Vukovar-Trpinja, te pet prometnih nesreća sa materijalnom štetom u Vinkovcima, Županji, Iloku, Otoku i Negoslavcima. Ukupno su nastradale dvije osobe, kojom prilikom je jedna osoba zadobila teške, a jedna osoba lake tjelesne ozljede.
29. svibnja, u 3.05 sati na državnoj cesti Vukovar-Trpinja dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom. Hrvatski državljanin (1986) iz Negoslavaca upravljao je osobnim automobilom, vukovarskih registarskih oznaka, državnom cestom Vukovar-Trpinja iz smjera Trpinje u smjeru Vukovara. Dolaskom do mjesta prometne nesreće uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila vidljivosti (noć) i gustoći prometa (pješaci na kolniku), na središnjem dijelu kolnika došlo je do udara prednjeg dijela osobnog automobila u pješaka (1989) iz Vukovara, koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika iako je bio dužan kretati se uz lijevi rub kolnika, te je u jednom trenutku naglo započeo prelaziti kolnik. Zbog udara vozila i pada na kolnik, pješak je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. U svezi prometne nesreće slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao i optužni prijedlozi za pokretanje prekršajnih postupaka protiv sudionika prometne nesreće sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica