Bobota: U prometu smrtno stradao 77-godišnji suvozač

Slika PU_VS/Prometne/14.jpg

Jučer, 22. kolovoza u 20.30 sati, na državnoj cesti D-2, dionica 13, neposredno prije križanja s cestama za Veru i Bobotu,gledano iz pravca Trpinje, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 77-godišnjak iz Osijeka. 

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

 U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je šest   prometnih nesreća i to na državnoj cesti D-2 kod skretanja za Bobotu, Vinkovcima, Vukovaru, Markušici, Gradištu i Županji. U prometnoj nesreći na državnoj cesti D-2, jedna osoba je smrtno stradala, dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, dok je u ostalim prometnim nesrećama nastupila materijalna šteta. 

O prometnoj nesreći na državnoj cesti D-2, detaljnije priopćujemo: 

 Jučer, 22. kolovoza u 20.30 sati, na državnoj cesti D-2, dionica 13, na otvorenom dijelu ceste, neposredno  prije križanja s cestama za Veru i Bobotu,gledano iz pravca Trpinje, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 77-godišnjak iz Osijeka.

32-godišnjak iz Vukovara, upravljao je osobnim automobilom marke „Škoda Octavia“, vukovarskih registarskih oznaka, državnom cestom D-2, iz smjera Klise u smjeru Trpinje. Dolaskom u neposrednu blizinu mjesta događaja, iz nepoznatih razloga, s osobnim automobilom skrenuo je u lijevu kolničku traku gledano u smjeru kretanja njegovog vozila, uslijed čega je prednjim lijevim dijelom automobila, udario u lijevu bočnu stranu teretnog automobila marke „Volkswagen transporter“, vukovarskih registarskih oznaka, koji se kretao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 65-godišnjak iz Bobote. Uslijed udara, teretni automobil je nastavio vožnje po zemljanoj bankini nakon čega se zaustavio prepriječivši se preko kolnika, dok se „Škoda Octavia“, nastavila kretati lijevim prometnim trakom kolnika, gdje je prednjim svojim krajem udarila u prednji dio osobnog automobila marke „Volkswagen Passat“ karavan, osječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 39-godišnjak iz Osijeka.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 77-godišnji Osječanin, suvozač u osobnom automobilu marke „Volkswagen Passat“ karavan, dok su 32-godišnji  vozač „Škode Octavije“ i 39-godišnji vozač „Volkswagen Passata“ zadobili lake tjelesne ozlijede, zbog kojih su zadržani u Općoj bolnici u Vukovaru. 65-godišnji vozač teretnog automobila „Volkswagen transporter“ nije ozlijeđen.

Obavljenim alkotestiranjem, utvrđeno je da vozači nisu bili alkotestirani. Također je utvrđeno da vozači i putnik u vozilu nisu koristili sigurnosne pojase.

32-godišnjak iz Vukovara, kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, radi kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće.



Stranica