Vinkovci,Vukovar: Pronađeni počinitelji 15 kaznenih djela

Slika PU_VS/Predmeti i sredstva kd-a/motokultivator.jpg

Tijekom proteklog vikenda, policijski službenici PP Vinkovci s ispostavom Markušica i PP  Vukovar, u tri kriminalistička istraživanja, riješili 15 kaznenih dijela iz domene imovinskog kriminaliteta, a u kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta, nešto manja od 160 000,00 kuna.

 Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, policijski službenici Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica i Policijske postaje Vukovar, proveli su ukupno tri kriminalistička istraživanja, kojom prilikom je riješeno ukupno 15 kaznenih dijela iz domene imovinskog kriminaliteta, a u kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta, nešto manja od 160 000,00 kuna, o čemu detaljnije priopćujemo:

  • Dana 20. kolovoza 2011. godine, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 35-godišnjim Vinkovčaninom, 34-godišnjim, 28-godišnjim i 25-godišnjim muškarcima  iz Vrbice i 50-godišnjakom iz Strizivojne, utvrđeno je da su u razdoblju od 27. travnja 2011. do 29. srpnja 2011. godine, izvršili provalu u šumarsku kućicu u šumi Tomin hrast u Markušici, dva puta provalu u napuštenu stočnu farmu između Gaboša i Markušice, provalu u osnovnu školu u Starim Mikanovcima, te krađu iz voćnjaka u Jarmini, odakle su otuđili: dizel gorivo, razni ručni alat, dva trimera za košenje trave, tri motorne pile, motokultivaror, atomizer, rasipač za umjetno gnojivo, električne kabele i elektromotore, posudu za vodu, čime su oštećenim Hrvatskim šumama, Šumariji u Osijeku, Osnovnoj školi u Mikanovcima, 53-godišnjem Jarminčaninu i 41-godišnjem Markušićaninu pričinili ukupnu materijalnu štetu od 156 000,00 kuna. Ranije pomenuta petorica hrvatskih državljana starosti od 25 do 50 godina, kazneno su prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog počinjena četiri kaznena djela Teške krađe, dva kaznena djela Krađe i tri kaznena djela Prikrivanja. 
  • Dana 19. kolovoza 2011. godine, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 14-godišnjim Vinkovčaninom,  utvrđeno je da je u razdoblju od 28. travnja do 10. svibnja 2011. , izvršio provalu u prostorije obiteljske kuće u Vinkovcima u Bosutskoj ulici, kojom prilikom je iz kuće otuđio tri lopte, čime je oštećenom 56-godišnjem Vinkovčaninu pričinjena materijalna šteta od 500,00 kuna.14-godišnjak, kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru zbog počinjenog kaznenog djela Teške krađe. 
  • Dana 19. kolovoza 2011. godine, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom 17-godišnjaka iz Vukovara i Mirkovaca,  utvrđeno je da su dana 16./.17. kolovoza 2011., izvršili provalu u rashladnu vitrinu kioska u Vukovaru u Županijskoj ulici, odakle su otuđili piće i sladoled. Istim istraživanjem utvrđeno je da su također sva trojica u prvoj polovici mjeseca kolovoza 2011. godine, u noćnim satima, iz iste vitrine otuđili sladoled, čime je dioničarskom društvu iz Zagreba pričinjena ukupna materijalna šteta od 2 500,00 kuna.Trojica 17-godišnjaka, kazneno su prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru zbog počinjenog kaznenog djela Teške krađe.


Stranica