13-ero stranaca u nezakonitom prelasku državne granice

Slika PU_VS/Protuzakonit prijelaz drzavne granice/termovizija_stacionirana.jpg

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su tri slučaja zaticanja stranih državljana u nezakonitom prelasku državne granice, u kojima je zatečeno 13 stranaca. 

 Foto: ilustracija

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su tri slučaja zaticanja stranih državljana u nezakonitom prelasku državne granice, u kojima je zatečeno 13 stranaca, i to: 

  • Jučer,  21. kolovoza u 11.55 sati, na 278 riječnom kilometru rijeke Save, zatečen je i uhićen 55-godišnji državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem u Republici Bosni i Hercegovini u mjestu Tolisa. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je nezakonito prešao državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Županji, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice. 
  • Jučer,  21. kolovoza u 12.30 sati, uz autocestu A-3 u neposrednoj blizini Lipovca, zatečena su i uhićena dvojica državljana Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju. 
  • Danas,  22. kolovoza u 00.15 sati, u Oroliku, zatečeno je desetero državljana Afganistana, od kojih troje punoljetnih i sedmero maloljetnih. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.


Stranica