Izizgravanje zabrane iz sigurnosnih mjera

Slika PU_VS/Brzina/policija03.jpg

U protekla 24sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva kaznena djela Izigravanja zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude. 

 Foto: ilustracija

 U protekla 24sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva kaznena djela Izigravanja zabrane iz sigurnosnih mjera, o čemu detaljnije priopćujemo:          

  • Jučer, 18. srpnja u 7.45 sati, u Mirkovcima, u Vukovarskoj ulici, u prometu, kontrolom 47-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „BMW“, vinkovačkih registarskih oznaka, od strane policijskih službenika, utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom iako zna da je prema njemu primijenjena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, zbog čega je 47-godišnji Jankovčanin kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. 
  • Jučer, 18. srpnja u 10 sati, u Vukovaru, u ulici Kardinala Alojzija Stepinca, u prometu, od strane policijskih službenika kontroliran je  46-godišnji vozač osobnog automobila marke „Volkswagen Jeta“, vukovarskih registarskih oznaka, pri čemu je utvrđeno da u alkoholiziranom stanju upravlja automobilom, i to za vrijeme dok je prema njemu primijenjena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Nakon kriminalističkog istraživanja, 46-godišnjak je puštan na kućni odmor. Istog dana, u 16 sati, u Negoslavcima, u prometu 46-godišnjak, ponovno je zatečen da u alkoholiziranom stanju upravlja osobnim automobilom, zbog čega je uhićen i smješten u posebne prostorije do istrežnjenja.Zbog počinjenih kaznenih djela Izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, 46-godišnji Negoslavčanin kazneno je  prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, te je protiv istog podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Vukovaru, kao i uručen prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, a poradi vožnje u alkoholiziranom stanju.


Stranica